The good table
Avonturen in en rond mijn keuken
In dit boek zet Valentine Warner goede ingrediënten en lekkere maaltijden in het zonnetje, met favorieten als Spaghetti vongole en Steak haché, dunne frietjes en scherpe salade, klassieke gerechten als Gemberkoekhoorntjes, geklopte room en rood zomerfruit, en recepten van verre kusten zoals Laplandse vissoep en Kwartels met fino en ham uit Spanje.
In dit boek bewijst Valentine eer aan slow cooking met goedkopere stukken rund-, varkens- en lamsvlees, en moedigt ons aan minder gegeten vlees als konijn en hert te eten. De gebruikte ingrediënten zijn veelal lokaal, goedkoop en goed verkrijgbaar. Hij zoekt naar duurzame vis, bereidt maaltijden met een luxe uitstraling van alledaagse ingrediënten en kookt volgens de seizoenen voor maximale smaak.
In onze drukke wereld, waar de boodschappen vaak tussendoor moeten worden gedaan, herinnert Valentine ons eraan hoe heerlijk het is de ingrediënten met zorg te kiezen en te bereiden. Ook maakt hij duidelijk dat er met het juiste recept en de juiste ingrediënten altijd tijd is om gerechten te bereiden waar we plezier aan beleven.
In dit boek zet Valentine Warner goede ingrediënten en lekkere maaltijden in het zonnetje, met favorieten als Spaghetti vongole en Steak haché, dunne frietjes en scherpe salade, klassieke gerechten als Gemberkoekhoorntjes, geklopte room en rood zomerfruit, en recepten van verre kusten zoals Laplandse vissoep en Kwartels met fino en ham uit Spanje.
In dit boek bewijst Valentine eer aan slow cooking met goedkopere stukken rund-, varkens- en lamsvlees, en moedigt ons aan minder gegeten vlees als konijn en hert te eten. De gebruikte ingrediënten zijn veelal lokaal, goedkoop en goed verkrijgbaar. Hij zoekt naar duurzame vis, bereidt maaltijden met een luxe uitstraling van alledaagse ingrediënten en kookt volgens de seizoenen voor maximale smaak.
In onze drukke wereld, waar de boodschappen vaak tussendoor moeten worden gedaan, herinnert Valentine ons eraan hoe heerlijk het is de ingrediënten met zorg te kiezen en te bereiden. Ook maakt hij duidelijk dat er met het juiste recept en de juiste ingrediënten altijd tijd is om gerechten te bereiden waar we plezier aan beleven.
Auteur | | Valentine Warner |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |