De regionale keuken van India

De regionale keuken van India

Verrukkelijke authentieke recepten die het beste van de Indiase keuken bevatten, van de tandoorigerechten uit Punjab tot de luxueuze gerechten uit Centraal-India

In de omvangrijke inleiding wordt uitvoerig ingegaan op de invloeden van de ligging, het klimaat, de geschiedenis en de cultuur in deze wereldberoemde keuken

Begin in het noorden, met vis uit de meren, zoals Regenboogforel in citroen-mosterdmarinade en het klassieke gerecht uit Kasjmir, Rogan josh

Ga verder door Oost-India, de regio met de meeste variatie, waar vlees, vis en groente in onweerstaanbare Anglo-Indiase currys en pilavs is verwerkt

Reis naar het noordoosten, waar de plaatselijke specerijen en de invloeden van de buurlanden bijzondere gerechten als Gefrituurde spinazieblaadjes in een jasje en Pittige yam opleverden

Reis tot slot door naar het zuiden en westen, met hun tropische baaien, kronkelende rivieren en kokospalmen, en geniet van heerlijkheden als Krab in saus van geroosterde kokos, Gevulde kwartels of Geurige saffraanrijstpudding

Auteur | Mridula Baljekar
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789023014928
Boekomslag voor ISBN: 9789081962902
Boekomslag voor ISBN: 9789020997620
Boekomslag voor ISBN: 9781405458443
Boekomslag voor ISBN: 9789023017004
Boekomslag voor ISBN: 9789048319558


Boekn ©