Levensloopsociologie

Levensloopsociologie

Sociaal werkers krijgen in hun werk te maken met levensverhalen. Cliënten vertellen over hoe schulden, verslaving of stoornissen hun levens beïnvloed hebben. Sociologie verscherpt het luisteren naar deze levensverhalen. In Levensloopsociologie legt de auteur een verbinding tussen de unieke verhalen van individuele vertellers en algemene sociologische theorieën. De verhalen worden in verband gebracht met meeromvattende maatschappelijke verschijnselen. Daarbij komt uitvoerig aan de orde hoe de enkeling is vervlochten met zijn omgeving, Ook wordt onderzocht wat de rol is van levensloopsociologie als ‘zelfregie’ de norm is. Om het sociologische luistervermogen van sociaal werkers te stimuleren, combineert het boek theorie, casuïstiek en opdrachten.

Deze tweede druk is volledig geactualiseerd. De veranderingen in het werkveld van het sociale domein zijn in het boek verwerkt, net als de ervaringen binnen het onderwijs. Zo is het hoofdstuk over socialisatie geheel herschreven en is er een hoofdstuk toegevoegd waarin de sociologische inzichten van Max Weber zijn verwerkt. Verder wordt duidelijker aangegeven hoe de behandelde begrippen in de praktijk te gebruiken zijn.

Levensloopsociologie is geschreven voor hbo-studenten die opgeleid worden voor de jeugd-, ouderen- of geestelijke gezondheidszorg. Ook is de uitgave interessant voor professionals die levensloopsociologie willen toepassen in hun beroepsuitoefening.

Hans-Jan Kuipers is gepromoveerd tot historisch pedagoog en was decennia lang als docent pedagogiek, sociologie en filosofie verbonden aan diverse universiteiten en hogescholen in Nederland. Momenteel is hij docent bij de opleiding Social Work van hogeschool Inholland. Hij schreef ook Pedagogiek voor professionele opvoeders.


Auteur | Hans- Jan Kuipers
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Mens & Maatschappij

Te koop bij:
boekenwereld logo bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789001079468
Boekomslag voor ISBN: 9789046901786
Boekomslag voor ISBN: 9789001299903
Boekomslag voor ISBN: 9789001297428
Boekomslag voor ISBN: 9789046908143
Boekomslag voor ISBN: 9789036828222


Boekn ©