Graaf Sandwich En Andere Etenswaardigheden
Jan Paul Schutten
Graaf Sandwich
en andere etenswaardigheden
Met illustraties van Jeroen Funke
Jan Paul Schutten won in 2008 de Gouden Griffel met Kinderen van Amsterdam. Dit jaar schrijft hij het Kinderboekenweekgeschenk. Met veel plezier kondigen wij daarnaast n—g een boek aan: Graaf Sandwich, over eten en drinken, het thema van de Kinderboekenweek. In Graaf Sandwich valt van alles te lezen over de geschiedenis van ons eten. Waarom bijvoorbeeld eten wij patat liever met mayonaise dan met azijn, zoals de Engelsen?
Kinderen kunnen ook zelf aan de slag. Zo leren ze hoe je een vis kunt koken in de koelkast of hoe je chips kunt maken van rode bietjes. En natuurlijk zijn er proefjes om zelf te doen en te ontdekken hoe het komt dat je met je neus en ogen dicht het verschil niet proeft tussen een appel en een ui. Graaf Sandwich staat bomvol interessante weetjes, spectaculaire proefjes en grappige recepten. De vrolijke tekeningen van Jeroen Funke maken er een bijzonder smakelijk boek van.
Jan Paul Schutten (1970) debuteerde in 2003 met Ruik eens wat ik zeg en viel met een Vlag en Wimpel meteen in de prijzen. Ook de boeken die hij daarna publiceerde zijn uitstekend ontvangen. Voor Kinderen van Amsterdam ontving hij in 2008 de Gouden Griffel.
Jeroen Funke (1976) studeerde aan de Academie in Kampen. Hij vormt samen met Aleks Deurloo, Boris en Sam Peeters het stripcollectief Lamelos (Kaasheld en Poephoofd). Verder tekent hij Victor & Vishnu voor Okki (Op de vies planeet), Boekie Boekie and the Amsterdam Weekly.
Nieuw boek van auteur Kinderboeken_weekgeschenk
Graaf Sandwich
en andere etenswaardigheden
Met illustraties van Jeroen Funke
Jan Paul Schutten won in 2008 de Gouden Griffel met Kinderen van Amsterdam. Dit jaar schrijft hij het Kinderboekenweekgeschenk. Met veel plezier kondigen wij daarnaast n—g een boek aan: Graaf Sandwich, over eten en drinken, het thema van de Kinderboekenweek. In Graaf Sandwich valt van alles te lezen over de geschiedenis van ons eten. Waarom bijvoorbeeld eten wij patat liever met mayonaise dan met azijn, zoals de Engelsen?
Kinderen kunnen ook zelf aan de slag. Zo leren ze hoe je een vis kunt koken in de koelkast of hoe je chips kunt maken van rode bietjes. En natuurlijk zijn er proefjes om zelf te doen en te ontdekken hoe het komt dat je met je neus en ogen dicht het verschil niet proeft tussen een appel en een ui. Graaf Sandwich staat bomvol interessante weetjes, spectaculaire proefjes en grappige recepten. De vrolijke tekeningen van Jeroen Funke maken er een bijzonder smakelijk boek van.
Jan Paul Schutten (1970) debuteerde in 2003 met Ruik eens wat ik zeg en viel met een Vlag en Wimpel meteen in de prijzen. Ook de boeken die hij daarna publiceerde zijn uitstekend ontvangen. Voor Kinderen van Amsterdam ontving hij in 2008 de Gouden Griffel.
Jeroen Funke (1976) studeerde aan de Academie in Kampen. Hij vormt samen met Aleks Deurloo, Boris en Sam Peeters het stripcollectief Lamelos (Kaasheld en Poephoofd). Verder tekent hij Victor & Vishnu voor Okki (Op de vies planeet), Boekie Boekie and the Amsterdam Weekly.
Nieuw boek van auteur Kinderboeken_weekgeschenk
Auteur | | Jan Paul Schutten |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kinderboeken |