Elke liefde telt

Elke liefde telt

‘“Overal om ons heen ontstaan vechtpartijen. Er wordt met stenen gegooid. Scott Long en ik lopen naar het politiebureau. Ik weet me langs een haag ongeïnteresseerde politieagenten te wurmen en dring door tot de wachtcommandant. ‘‘Ik ben van Human Rights Watch en verzoek om de vrijlating van Nikolai.’’ Nikolai Aleksejev is de organisator van deze demonstratie voor gelijkberechtiging van homo’s. Ze kijken me aan of ik gek ben. De agenten die buiten in slagorde stonden opgesteld komen naar binnen. ‘‘U hebt hier niets te zoeken,’’ zegt een van hen tegen mij. Buiten heeft een groep fascisten zich voor het politiebureau verzameld. Een lesbisch meisje steekt een sigaret op. Op dat moment springt een orthodoxe priester op haar af en geeft haar een klap in het gezicht. ‘‘Ongedierte zijn jullie.’’’ Moskou, mei 2007
Na jarenlang Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van D66 te zijn geweest, verlaat Boris Dittrich in 2006 de Nederlandse politiek. Hij realiseert zijn droom en gaat in New York wonen, waar hij advocacy director van de afdeling seksuele minderheden van de internationale organisatie Human Rights Watch wordt.
Persoonlijk verhaal over
zijn nieuwe werk voor Human Rights Watch
In Elke liefde telt reizen we met Boris Dittrich vanuit zijn standplaats New York de wereld over. We ontmoeten mensenrechtenactivisten, ambtenaren, politici en journalisten. Van Sunil, de voorvechter voor homorechten uit Nepal tot president Abdoulaye Wade van Senegal. Van Juanita, de transgender-prostituee in Buenos Aires tot Maxime Verhagen, de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken. Bij de Verenigde Naties in New York introduceert Boris Dittrich de ‘Bijbel voor seksuele minderheden’, de Yogyakarta Beginselen: een lijst met 29 criteria, in 2006 in Yogyagarta opgesteld, die essentieel is voor het beëindigen van discriminatie op basis van seksuele oriëntatie.
Elke liefde telt is het verslag van de reizen die Boris Dittrich onderneemt om discriminatie in kaart te brengen, ter discussie te stellen en de internationale gemeenschap erover te informeren. In ontroerende en soms aangrijpende verhalen leren we via ontmoetingen met uiteenlopende mensen de wereld van de mensenrechten kennen en zijn we getuige van het taaie gevecht voor gelijkberechtiging. Dit alles tegen de achtergrond van Dittrichs nieuwe leven in Amerika, waar de rechten van seksuele minderheden allerminst geregeld zijn.

Auteur | Boris Dittrich
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Mens & Maatschappij

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789026357329
Boekomslag voor ISBN: 9789041330031
Boekomslag voor ISBN: 9789082986594
Boekomslag voor ISBN: 9789046831212
Boekomslag voor ISBN: 9789023955962


Boekn ©