Horeca en btw
Dit boek bevat de btw-regels die in 2020 van toepassing zijn in de horeca.
Uiteraard vormt de bespreking van de verplichting tot het al dan niet houden van een geregistreerd kassaregister en black box een belangrijk deel van het boek. Wie moet een GKS houden, en vooral: wie niet? That’s the question!
De praktijkvragen komen aan bod. Hoe zit het met de 25.000-regel en de vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen, de forfaitaire regeling en de geregistreerde kassa? Moeten vzw’s een geregistreerde kassa houden? En wat bij het organiseren van evenementen? Wat zijn de toepasselijke btw-tarieven?
Daarnaast komen echter ook een aantal klassieke topics aan bod die in de horeca van belang kunnen zijn, zoals de verhuur van zalen (al dan niet met eten of drinken), de organisatie van seminaries, … Niet alleen de klassieke horecazaken komen ter sprake, maar ook de kantines van sportclubs, de cafetaria van musea of andere culturele verenigingen, de cafetaria van ziekenhuizen, openbare besturen, … Ten slotte bespreken de auteurs ook een aantal topics waar vaak getwijfeld wordt hoe de regeling juist in elkaar zit. Het gaat dan om de problematiek van de aankoopbons (vouchers), de regeling voor businessseats en loges, …
Stefan Ruysschaert is adviseur bij de Federale Overheidsdienst Financiën. Hij is auteur van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is o.a. redactielid van Fiscalnet en het Tijdschrift Huur. Hij is tevens deeltijds professor aan de UGent, HoGent en Fiscale Hogeschool (Odisee).
Véronique De Vulder is master in de handels- en financiële wetenschappen, optie accountancy en zaakvoerder van Interaccounts bv. Haar activiteiten situeren zich in de totale begeleiding van KMO-vennootschappen, zowel op boekhoudkundig en fiscaal vlak als op het vlak van de interne organisatie, overdracht en waardering.
Auteur | | Stefan Ruysschaert |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Rechten |