Mamoesjka
Verrassende en inspirerende recepten uit Oekraïne van Olia Hercules, voormalig chef-de-partie van Ottolenghi
Een Oost-Europees culinair feest. Van de Zwarte Zee tot Bakoe en van Kiev tot Kazachstan. Ruim 100 Oekraïense recepten, tongstrelende smaken en gerechten. Een keuken die zich laat voeden door de milde winters en lange hete zomers.
Mamoesjka eert de Oekraïense keuken in al haar glorie en laat je kennismaken met het eten uit het Wilde Oosten. Ontdek een verrassende en onverwachte keuken, met het goede van de mediterrane landen in zich, gecombineerd met de eenvoud en eerlijkheid van het echte landelijke eten.
Mamoesjka biedt lichte zomergerechten naast stevige kost en pittige bouillons, waarvan de geur alleen al een verzadigd gevoel geeft. Daarnaast geeft Olia Hercules talloze recepten voor het zo populaire fermenteren en deelt ze haar brood-, deeg- en noedelrecepten.
Olia Hercules werd in 1984 geboren in het zuiden van Oekraïne en woonde vijf jaar op Cyprus voordat ze naar Londen verhuisde. Na verschillende baantjes veranderde haar belangstelling voor eten in een professionele liefhebberij. Ze werkte onder andere voor de Londens Union Market en als Ottolenghi's chef-de-partie. Volgens de The Observer is Olia Hercules een van de Rising Food Stars van 2015.
Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=-lqXSJ3nhu8
Een Oost-Europees culinair feest. Van de Zwarte Zee tot Bakoe en van Kiev tot Kazachstan. Ruim 100 Oekraïense recepten, tongstrelende smaken en gerechten. Een keuken die zich laat voeden door de milde winters en lange hete zomers.
Mamoesjka eert de Oekraïense keuken in al haar glorie en laat je kennismaken met het eten uit het Wilde Oosten. Ontdek een verrassende en onverwachte keuken, met het goede van de mediterrane landen in zich, gecombineerd met de eenvoud en eerlijkheid van het echte landelijke eten.
Mamoesjka biedt lichte zomergerechten naast stevige kost en pittige bouillons, waarvan de geur alleen al een verzadigd gevoel geeft. Daarnaast geeft Olia Hercules talloze recepten voor het zo populaire fermenteren en deelt ze haar brood-, deeg- en noedelrecepten.
Olia Hercules werd in 1984 geboren in het zuiden van Oekraïne en woonde vijf jaar op Cyprus voordat ze naar Londen verhuisde. Na verschillende baantjes veranderde haar belangstelling voor eten in een professionele liefhebberij. Ze werkte onder andere voor de Londens Union Market en als Ottolenghi's chef-de-partie. Volgens de The Observer is Olia Hercules een van de Rising Food Stars van 2015.
Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=-lqXSJ3nhu8
Auteur | | Olia Hercules |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |