Koken met kennis

Koken met kennis

In 2013 kwam het boek Koken met Kennis van kok Eke Mariën en chemicus Jan Groenewold uit en was direct een doorslaand succes. In hun boek lieten Mariën en Groenewold de wetenschap achter het koken zien. Het idee hierachter was dat je een betere kok wordt, als je begrijpt wat er in je pannen gebeurt. Samen hebben Mariën en Groenewold tal van tests en onderzoeken gedaan, met steed de achterliggende vraag: hoe krijgen we het lekkerste resultaat? Of het nu gaat om het bakken van de ultieme steak, het frituren van de lekkerste patat of het vangen van aroma's in sauzen, steeds weer laten zij zich leiden door hun eigen enthousiasme en nieuwsgierigheid en vinden antwoorden op de meest uiteenlopende vragen: Waarom wordt biefstuk malser als je hem marineert in kiwi? Waarom kun je asperges beter garen in olie dan in water? Waarom voeg je bouillon in gedeeltes toe aan risotto? Waarom moet je frites schudden tijdens het bakken? Waarom plakt pasta gekookt in zout water minder? Waarom schift de ene saus wel en de andere niet? Eke Mariën en Jan Groenewold vormen samen het duo Cook & Chemist. Mariën is culinair freelancer en werkt voor diverse bladen. Hij ontwikkelt receptuur en werkt als foodstylist. Groenewold is universitair wetenschapper en adviseert bedrijven.

Auteur | Eke Mariën
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789038805955
Boekomslag voor ISBN: 9789045211183
Boekomslag voor ISBN: 9789461563156
Boekomslag voor ISBN: 9789061129158
Boekomslag voor ISBN: 9780393081084
Boekomslag voor ISBN: 9789061128564


Boekn ©