Gehaktballen

Gehaktballen

Iedereen heeft wel een recept voor een gehaktbal in zijn culinaire repertoire. Vaak is dit een recept dat al generaties lang doorgegeven wordt. Maar een gehaktbal hoeft al lang niet meer van alleen gehakt gemaakt te zijn, en ook internationaal zijn er talloze verrassende en vooral zeer smakelijke varianten op de ouderwetse gehaktbal te vinden.

Denk aan slavinken (oer-Hollands, maar o zo lekker!), great balls of fire (een lekker pittige balletje) of Lamsballen met rozemarijn en knoflook. Ballen met verschillende viscombinatie als zalm-en-wasabi-ballen, tonijnballen met gember of koriander-krabballen. Natuurlijk mogen de vega-varianten als balafel (falafel, maar dan net even anders), courgette-aspergeballen en zoete-aardappelballen niet ontbreken.

Naast originele recepten voor spannende ballen, geeft Jez Felwick talloze recepturen voor dips (guacamole, mayonaise) sauzen (champignon-, barbecue- blauwekaas- en kokosnootcurrysaus), jus en bouillons. Ook een briljante puree, heerlijk knapperig gebakken polenta, diverse salades en gratins en warme groentegerechten ontbreken niet, waardoor Gehaktballen genoeg inspiratie biedt voor lang genieten van culinaire, ronde hoogstandjes.

Jez Felwick kookt en verkoopt zijn beroemde ballen - vis, vlees, en vega - vanuit zijn foodtruck The Bowler in de straten van Londen, maar ook op boerenmarkten, muziekfestivals en culinaire festivals. Inmiddels zijn Felwicks gehaktballen een begrip in Engeland.

Auteur | Jez Felwick
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789022335604
Boekomslag voor ISBN: 9789401472234
Boekomslag voor ISBN: 9789461431233
Boekomslag voor ISBN: 9789044307009
Boekomslag voor ISBN: 9789048315505
Boekomslag voor ISBN: 9789047714408


Boekn ©