Vergeten groente opnieuw ontdekken
Pastinaak, aardpeer of postelein: alles over de teelt en het gebruik in de keuken van de heerlijkste groenten van vroeger
Weet u nog wat helianti is? Of postelein? En hoe smaakt een kastanjepompoen? De doorsnee groentetuin van vandaag telt heel wat minder soorten dan een eeuw geleden. En dat is jammer, want vele van deze groenten kunnen een waardevolle aanvulling voor uw tuin of keuken vormen.
In dit boek worden maar liefst 100 groenten uit vroegere tijden voorgesteld. Naast de herkomst en de eigenschappen van elke plant leest u hoe u ze het best kunt verbouwen en verzorgen. Verder staat beschreven op welke manier u deze groenten in gerechten kunt gebruiken en vindt u een aantal verrassende recepten waarvan u ongetwijfeld het water in de mond zult krijgen.
Weet u nog wat helianti is? Of postelein? En hoe smaakt een kastanjepompoen? De doorsnee groentetuin van vandaag telt heel wat minder soorten dan een eeuw geleden. En dat is jammer, want vele van deze groenten kunnen een waardevolle aanvulling voor uw tuin of keuken vormen.
In dit boek worden maar liefst 100 groenten uit vroegere tijden voorgesteld. Naast de herkomst en de eigenschappen van elke plant leest u hoe u ze het best kunt verbouwen en verzorgen. Verder staat beschreven op welke manier u deze groenten in gerechten kunt gebruiken en vindt u een aantal verrassende recepten waarvan u ongetwijfeld het water in de mond zult krijgen.
Auteur | | Jean-Baptiste Prades |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Vrije tijd & Hobby |