Gastrofysica

Gastrofysica

Waarom bijvoorbeeld consumeren we 35 procent meer voedsel wanneer we met iemand anders eten, en zelfs 75 procent meer wanneer we met drie anderen eten? Hoe is het te verklaren dat liefhebbers van koffie er bij fel licht meer van drinken? Waarom is 27 procent van alle drankjes die in een vliegtuig besteld worden tomatensap? Waarom smaken chips beter als ze knapperig zijn? En hoe is te verklaren dat eten zouter smaakt op een blauw bord en warme chocolademelk lekkerder in een oranje mok?
Deze vragen, en nog veel meer, komen aan bod in Charles Spence' populaire en toegankelijke boek Gastrofysica. Een revolutionair boek dat de potentie heeft onze manier van eten fundamenteel te veranderen, en tegelijk een likkebaardende pageturner.

Charles Spence is professor aan de Universiteit van Oxford. Hij publiceert in onder meer Time, The Wall Street Journal, The New Yorker, The Washington Post, Forbes en The Atlantic.

Over Gastrofysica:

'Spence leert mensen met meerdere zintuigen van hun eten te genieten.' THE NEW YORKER

'Niet veel mensen zijn er klaar voor het belang van de zintuigen onder ogen te zien zoals Charles Spence.' FERRAN ADRIÀ, EL BULLI RESTAURANT, SPANJE

'De wetenschapper die de manier waarop we eten verandert.' THE GUARDIAN

'Een fascinerende visie op de wetenschap achter voedsel en hoe onze perceptie wordt gevormd door al onze zintuigen, niet alleen door smaak.' THE TIMES

Auteur | Charles Spence
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Gezondheid & Lichaam

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9780241977743
Boekomslag voor ISBN: 9781118490822
Boekomslag voor ISBN: 9781784722906
Boekomslag voor ISBN: 9780735223479
Boekomslag voor ISBN: 9780241270080


Boekn ©