Evidence-based voedingsleer. Eten en weten

Evidence-based voedingsleer. Eten en weten

De voedingswetenschap is zeer complex. Boodschappen die bedacht zijn door marketingafdelingen van grote bedrijven en commerciële vermageringsdiëten, zaaien verwarring bij de consument.
De wetenschap wil er het fijne van weten. Wat is zeker waar en wat is zeker niet waar? Op welke vragen heeft de wetenschap tot dusver geen antwoord? Misschien is ze zich van bepaalde vragen nog niet eens bewust? De auteur wil zo veel mogelijk vragen beantwoorden, evidence based, zodat de antwoorden juist zijn. Daarmee maakt hij komaf met onverantwoorde beweringen van voedingsgoeroes, misplaatste acties van marketinglieden enz. Het boek is dan ook bestemd voor iedereen die betrouwbare informatie wil hebben.

Over de auteur
Patrick Mullie studeerde voedings- en dieetleer aan de Regaschool in Leuven en epidemiologie aan de Universiteit Maastricht. Hij werd doctor in de biomedische wetenschappen aan de KU Leuven. Momenteel doceert hij aan de Vrije Universiteit Brussel en aan de Erasmushogeschool in Brussel. Daarnaast is hij onderzoeksdirecteur bij het Koningin Astrid Militair Hospitaal in Neder-over-Heembeek, expert bij de Hoge Gezondheidsraad van België en research director bij het International Prevention Research Institute in Lyon.

Auteur | Patrick Mullie
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Technologie & Bouwkunde

Te koop bij:
boekenwereld logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789492261373
Boekomslag voor ISBN: 9789036817936
Boekomslag voor ISBN: 9789087593858
Boekomslag voor ISBN: 9789463797115
Boekomslag voor ISBN: 9789036828673
Boekomslag voor ISBN: 9789401463188




Boekn ©