Wat eten we?

Wat eten we?

Dit boek biedt een wetenschappelijke onderbouw van de voedingssto? en: water,
koolhydraten (suikers, zetmeel en voedingsvezels), vetten (omegavetzuren en
transvetten), eiwitten, vitaminen, minerale elementen en sporenelementen. Het besteedt
de nodige aandacht aan de energetische waarde van voedingssto? en, voedseladditieven,
ggo’s, de kwaliteit van voeding en gezonde voeding.
In afzonderlijke hoofdstukken worden van elke voedingsstof het voorkomen in de
natuur, het belang in onze voeding, de indeling, chemische structuur, eigenschappen,
stofwisseling en de technologie beschreven. Heel wat weetjes en interessante
historische aspecten, met illustraties van tekenaar Castor, verhogen de leesbaarheid.
Bovendien is de tekst verrijkt met talrijke eenvoudige experimenten om thuis of in
het lab uit te voeren. Elk hoofdstuk eindigt met een reeks vragen om de opgedane
kennis te testen.
Deze uitgave, die tot stand kwam in samenwerking met de KVCV ? Koninklijke
Vlaamse Chemische Vereniging, is bedoeld voor iedereen die meer over voeding wil
weten.

Auteur | Jean Van de Weerdt
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Gezondheid & Lichaam

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789059566323
Boekomslag voor ISBN: 9789044750232
Boekomslag voor ISBN: 9789044135084
Boekomslag voor ISBN: 9789055746170
Boekomslag voor ISBN: 9789066119864
Boekomslag voor ISBN: 9789036828673


Boekn ©