La Pizza

La Pizza

Napels, stad van langzaam verdwijnende wijken, waar de was hoog boven de smalle steegjes hangt, stad van bijna oosters aandoende rommelige markten, stad van zwartogige schoonheden en behendige zakkenrollers - maar bovenal: thuishaven van de pizza. Dit boek is Nikko Amandonico's huldeblijk aan de Napolitaanse pizza en de stad zelf. De foto's van Ewa-Marie Rundquist weerspiegelen de sfeer van de straten, waarin Vespa's heen en weer zoeven en van de pizzeria's waar het deeg rijst. Napels, waar constant het vuur in de ovens brandt, en waar mesen samendrommen om de beste pizza van de wereld te verorberen. De auteur voert ons langs de San Marzano-tomaten, die worden verbouwd op de hellingen van de Vesuvius, de mozzarella - het witte Italiaanse kaasje van buffelmelk-, de basilicum en olijfolie, allemaal ingrediƫnten voor en heerlijke Napolitaanse pizza Margherita. Naast klassieke pizzarecepten vindt u in dit boek ook nieuwe creaties, die zijn gebaseerd op Zuid-Italiaanse ingrediƫnten.

Auteur | Nikko Amandonico
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789024606306
Boekomslag voor ISBN: 9789492440143
Boekomslag voor ISBN: 9789000347292
Boekomslag voor ISBN: 9781607748380
Boekomslag voor ISBN: 9789059209091
Boekomslag voor ISBN: 9789000366118


Boekn ©