Kaviaar
Kaviaar mag dan niets meer zijn dan rauwe visseneitjes, deze delicatesse heeft iets wat mensen inspireert. Kaviaar heeft zijn bijzondere aantrekkingskracht te danken aan zijn intense smaak, hoge prijs, en bovenal aan zijn vermaarde zeldzaamheid.
In Kaviaar doet Inga Saffron uit de doeken hoe de onbevruchte eitjes van de prehistorische steur van eenvoudig boerenvoedsel veranderden in een luxeartikel voor tsaren – en uiteindelijk een begeerd statussymbool.
· Kaviaar is een boek vol traditionele kennis en intriges, en een fascinerend werk over culinaire, natuurlijke en culturele historie
· Een fascinerende reis naar de verborgen geschiedenis, cultuur en handel van kaviaar
In Kaviaar doet Inga Saffron uit de doeken hoe de onbevruchte eitjes van de prehistorische steur van eenvoudig boerenvoedsel veranderden in een luxeartikel voor tsaren – en uiteindelijk een begeerd statussymbool.
· Kaviaar is een boek vol traditionele kennis en intriges, en een fascinerend werk over culinaire, natuurlijke en culturele historie
· Een fascinerende reis naar de verborgen geschiedenis, cultuur en handel van kaviaar
Auteur | | I. Saffron |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |