Italiaanse Keuken
In dit prachtig vormgegeven boek nodigt Antonio Carlucci je uit zijn liefde voor de Italiaanse keuken en Italiaans eten te delen. Aan de hand van 150 recepten, die voortkomen uit de culinaire tradities van alle streken in Italië, krijg je een beeld van origineel Italiaans eten op zijn best en zin er zelf van te gaan genieten.
De essentie van de Italiaanse keuken is het gebruik van superieure kwaliteit in combinatie met eenvoudige kooktechnieken. Geen van de recepten in dit boek - of ze nu klassiek regionaal of wat moderner van karakter zijn - is moeilijk te maken. Overal herken je de persoonlijke noot van Antonio, die zijn kookboeken zo populair en instructief maakt: zijn herinneringen aan zijn jeugd op het platteland in de buurt van Turijn en aan zijn reizen door zijn geboorteland om in de praktijk kennis op te doen over de authentieke plaatselijke gerechten en ingrediënten. Antonio demonstreert zijn meesterschap en enthousiasme voor alles wat met Italiaanse eetervaringen te maken heeft, variërend van Risotto con Porcini, een beroemde specialiteit uit Piedmont, tot het favoriete gerecht uit Rome, Carciofi alla Giudea, en Cannoli alla Siciliana. Hij geeft ook deskundige informatie over wijnen en kazen.
De Italiaanse keuken - het basisboek is een frisse, toegankelijke introductie tot een van 's werelds oudste en duurzaamste keukens, regelrecht van de tafel van Signor Carluccio, de maestro zelf.
De essentie van de Italiaanse keuken is het gebruik van superieure kwaliteit in combinatie met eenvoudige kooktechnieken. Geen van de recepten in dit boek - of ze nu klassiek regionaal of wat moderner van karakter zijn - is moeilijk te maken. Overal herken je de persoonlijke noot van Antonio, die zijn kookboeken zo populair en instructief maakt: zijn herinneringen aan zijn jeugd op het platteland in de buurt van Turijn en aan zijn reizen door zijn geboorteland om in de praktijk kennis op te doen over de authentieke plaatselijke gerechten en ingrediënten. Antonio demonstreert zijn meesterschap en enthousiasme voor alles wat met Italiaanse eetervaringen te maken heeft, variërend van Risotto con Porcini, een beroemde specialiteit uit Piedmont, tot het favoriete gerecht uit Rome, Carciofi alla Giudea, en Cannoli alla Siciliana. Hij geeft ook deskundige informatie over wijnen en kazen.
De Italiaanse keuken - het basisboek is een frisse, toegankelijke introductie tot een van 's werelds oudste en duurzaamste keukens, regelrecht van de tafel van Signor Carluccio, de maestro zelf.
Auteur | | A. Carluccio |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |