Carnivoria
De mens is wat hij eet. Maar weet hij eigenlijk wel wat hij eet? Met andere woorden, weet de mens dus wel wie hij is? De samenstellers van Carnivoria roepen vragen op, bij zichzelf en bij de toeschouwer. Vragen zonder pasklare antwoorden overigens. Bio-industrie, milieuvervuiling, voedselkilometers, overbevissing: wie in de eenentwintigste eeuw eet is per definitie schuldig. Neem nu de paling, die wordt met uitsterven bedreigd.
Wat doen we: er van genieten nu het nog kan ¿ zachtjes gestoofd met groene kruiden en witte wijn ¿ of met rust laten? En kevers: waarom eten we er daar juist niet meer van? Hartstikke lekker wanneer je ze frituurt en serveert met chilisaus.
Zoals gezegd, 'Carnivoria' geeft geen antwoorden. De sprookjesachtige foto¿s van Mayke Swemle, de originele recepten van Janneke Vreugdenhil en de spannende typografie van Mark van Wageningen spreken tot de verbeelding.
Met foto's van Mayke Swemle, recepten van Janneke Vreugdenhil en vormgeving door Mark van Wageningen.
Wat doen we: er van genieten nu het nog kan ¿ zachtjes gestoofd met groene kruiden en witte wijn ¿ of met rust laten? En kevers: waarom eten we er daar juist niet meer van? Hartstikke lekker wanneer je ze frituurt en serveert met chilisaus.
Zoals gezegd, 'Carnivoria' geeft geen antwoorden. De sprookjesachtige foto¿s van Mayke Swemle, de originele recepten van Janneke Vreugdenhil en de spannende typografie van Mark van Wageningen spreken tot de verbeelding.
Met foto's van Mayke Swemle, recepten van Janneke Vreugdenhil en vormgeving door Mark van Wageningen.
Auteur | | Mayke Swemle |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Sport & Outdoor |