Het Nederlands Bierboek
Tweehonderd jaar geleden had elke middelgrote stad in Nederland tientallen brouwerijen binnen haar poorten. Toen een eeuw geleden echter de 'pils' geintroduceerd werd, veroorzaakte dat een grote kentering. Het brouwen van bier werd een industrieel proces en de kleine brouwerijen verdwenen van het toneel. Vijftien jaar geleden kende Nederland nog maar veertien brouwerijen die drie soorten bier produceerden: pils, oudbruin en bokbier.
Die situatie is het laatste decennium echter weer aanzienlijk veranderd. De echte bierliefhebbers betrokken hun bier uit andere landen, vooral uit Belgiƫ. Dit fenomeen leidde ertoe dat ook Nederland nu weer een groot aantal ambachtelijke brouwerijen telt en dat het aantal gebrouwen biersoorten haast niet meer te tellen is.
Het Nederlands bierboek geeft een compleet overzicht van alle merken en hun brouwers en daarbij een classificatie, waardoor het aanbod overzichtelijk wordt.
Die situatie is het laatste decennium echter weer aanzienlijk veranderd. De echte bierliefhebbers betrokken hun bier uit andere landen, vooral uit Belgiƫ. Dit fenomeen leidde ertoe dat ook Nederland nu weer een groot aantal ambachtelijke brouwerijen telt en dat het aantal gebrouwen biersoorten haast niet meer te tellen is.
Het Nederlands bierboek geeft een compleet overzicht van alle merken en hun brouwers en daarbij een classificatie, waardoor het aanbod overzichtelijk wordt.
Auteur | | Dave Vlam |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |