Soepen
Soepen kan altijd - als voorgerecht bij een lunch of diner of als volledige maaltijd. Soepen behandelt het maken van een soep op geheel eigen wijze. Naast een uitgebreide uitleg over de bereiding van een soep, geeft dit boek de lezer klassieke en moderne ideeën voor heerlijke variaties. Daarnaast helpt SOEPEN bij het bedenken van eigen variaties. // Recensie(s) :Ter inleiding basisinformatie en duidelijke uitleg van de basisbereiding van bouillons en soepen. De receptuur is zeer gevarieerd: klassieke en moderne recepten uit de hele wereld voor koks met ervaring. Hierbij wordt een uitgebreid ingrediëntenassortiment toegepast, met veel uitheemse en exclusieve elementen. Er zijn recepten voor bouillons, heldere en crêmesoepen, groente- en peulvruchtensoepen, soepen met ei, pasta en noedels en maaltijdsoepen. Een apart hoofdstuk behandelt de garnering en er is aandacht voor de bereiding van pasta, rijst en noedels, aspic, het bereiden van peulvruchten. Op zichzelf is de receptuur veelzijdig, gastronomisch en exclusief, maar de receptindeling is matig overzichtelijk en m.n. het ingrediëntenoverzicht is erg dun en klein gedrukt. Een aantrekkelijk kookboek. Mooie foto's (vaak paginagroot) van de gerechten. Vlotte stijl. Met een alfabetisch soepenregister en een algemeen alfabetisch register.
Auteur | | Elsa Petersen-Schepelern |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |