Tendens - Commercieel management Ondernemer horeca Werkboek
Je hebt het diploma Manager/ondernemer horeca behaald ... en dan? Bij leidinggeven aan een bedrijf of vestiging komt veel kijken. Naast aandacht voor kennis is er daarom in het lesmateriaal van Tendens Ondernemer Horeca veel aandacht voor de beroepscompetenties. Kenmerkend voor de methode Tendens Ondernemer Horeca zijn de specifieke beroepssituaties. Door samenwerking met de professionele praktijk wordt een goed beeld gegeven van de toekomstige werkomgeving en worden de juiste kennis, vaardigheden en gedrag geleerd. Tendens Ondernemer Horeca voldoet aan het kwalificatiedossier Ondernemer horeca/bakkerij.
Het doen van marktanalyses helpt je als (aankomend) ondernemer bewuste keuzes te maken om een gezonde en innovatieve onderneming te krijgen, te hebben en te houden. Bij de opstart van je onderneming ga je de hele markt onderzoeken. Eenmaal in bedrijf, blijf je de markt volgen en specifieke, wisselende onderdelen van de markt blijf je onderzoeken. Zo heb je continu een realistisch beeld van de huidige en toekomstige marktsituatie. Op die manier kun je verbetermogelijkheden signaleren en de marktpositie en omzet van je onderneming verbeteren. Ook kun je de resultaten meenemen bij het uitvoeren van commerciƫle activiteiten en bij het inkopen van goederen.
In dit werkboek ga je je verdiepen in het maken van een marktanalyse, het uitvoeren van commerciƫle activiteiten en het bepalen van het inkoop- en voorraadbeleid.
Auteur | | Barend Bakkenes |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Onderwijs & Didactiek |