Het Indonesisch Kookboek van A tot Z
Indonesisch koken lijkt moeilijk, ingewikkeld. Dat het dat niet is, kunt u nu zelf uitvinden: voor u zijn recepten verzameld, die langzaam oplopen in moeilijkheidsgraad van uiterst simpel tot redelijk moeilijk. En dat niet alleen. Dit boek bevat combinatie-tips: suggesties voor het samenstellen van een rijsttafel, een uitgebreide verklarende woordenlijst, etc. Wetenswaardigheden over uitheemse kruiden, toepassingsmogelijkheden van het Indonesische keukeninstrumentarium etc. Via een overzichtelijke indeling leert u de Indonesische keuken kennen van rijst tot kwee-kwee. De vele foto's en tekeningen proberen u het daarin zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Recensie(s)
De Indonesische keuken is ondanks de opkomst van b.v. Chinese, Thaise, Indiase restaurants en kookboeken nog steeds springlevend. Er verschijnen steeds weer nieuwe Indische kookboeken en ook op de t.v. zijn regelmatig kooklessen te volgen. Sommige uitgaven zijn blijvertjes zoals dit kookboek waarvan opnieuw een ongewijzigde herdruk verschijnt. De indeling van A to Z is volstrekt willekeurig: het had ook van 1 tot 26 kunnen heten en heeft dus niets te maken met ingrediƫntennamen. Het boek begint met uitleg van kruiden en hun toepassingen, gewichtseenheden, keukenuitrusting enz., waarna recepten volgen per gerechtsoort zoals rijst, boemboes, sambal gorengs, tahoegerechten enz. Besloten wordt met menu/combinatietips, een verklarende woordenlijst en een alfabetisch receptenregister. De foto's en kleurige illustraties versterken de sfeer en de grote, duidelijke druk geeft veel gemak tijdens het koken.
(Biblion recensie, C. Verhoeven-van Raamsdonk)
Recensie(s)
De Indonesische keuken is ondanks de opkomst van b.v. Chinese, Thaise, Indiase restaurants en kookboeken nog steeds springlevend. Er verschijnen steeds weer nieuwe Indische kookboeken en ook op de t.v. zijn regelmatig kooklessen te volgen. Sommige uitgaven zijn blijvertjes zoals dit kookboek waarvan opnieuw een ongewijzigde herdruk verschijnt. De indeling van A to Z is volstrekt willekeurig: het had ook van 1 tot 26 kunnen heten en heeft dus niets te maken met ingrediƫntennamen. Het boek begint met uitleg van kruiden en hun toepassingen, gewichtseenheden, keukenuitrusting enz., waarna recepten volgen per gerechtsoort zoals rijst, boemboes, sambal gorengs, tahoegerechten enz. Besloten wordt met menu/combinatietips, een verklarende woordenlijst en een alfabetisch receptenregister. De foto's en kleurige illustraties versterken de sfeer en de grote, duidelijke druk geeft veel gemak tijdens het koken.
(Biblion recensie, C. Verhoeven-van Raamsdonk)
Auteur | | Elly Jansen |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |