Thomas Piketty's kapitaal

Thomas Piketty's kapitaal

Kapitaal in de eenentwintigste eeuw van Thomas Piketty heeft wereldwijd het debat over economie en welvaart aangezwengeld. Volgens Piketty ontstaat er namelijk mondiaal een steeds groter verschil tussen arm en rijk, met alle economische, sociaal-maatschappelijke en politieke gevolgen van dien. Die ongelijkheid in inkomen en welvaart heeft al eerder aan de basis gestaan van grote sociaal-politieke veranderingen, en dat kan zo weer gebeuren, stelt Piketty.

Victor Broers neemt de lezer op toegankelijke wijze mee in deze complexe discussie, die veel meer aspecten behelst dan alleen economische. Want wat bedoelt Piketty nu eigenlijk? En wat moeten we hier in Nederland uit zijn verhaal concluderen? Naast een beschouwing van Piketty's bevindingen en die van zijn vele criticasters, voorziet Broers het debat van context en schetst hij wat we ook in Nederland de komende jaren kunnen verwachten. Bestaat de door Piketty gestelde ongelijke verdeling van kapitaal? Is het erg als welvaart ongelijk verdeeld is? En wat kunnen we in Nederland met deze informatie?

Victor Broers (1983) werkte als jurist en adviseur bij het ministerie van Financiën. Tegenwoordig is hij start-up-consultant en ondernemer. Broers publiceerde eerder Europa in het rood, over de gevolgen van de economische crisis voor Europa.

Over Europa in het rood:

'Europa in het rood leest als een roman, die stemt tot nadenken. Over ons cultureel erfgoed, ons politieke systeem, maar ook over de manier waarop wij zelf met waarde en geld omgaan.'
Olaf Simonse, Wijzer in geldzaken

'Europa in het rood is een boeiend boek over het negatieve beeld van de fundamenten van onze economie.'
Brenno de Winter, nu.nl

Auteur | Victor Broers
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Economie & Financiën

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789023490821
Boekomslag voor ISBN: 9789047008057
Boekomslag voor ISBN: 9789044546576
Boekomslag voor ISBN: 9789044548846
Boekomslag voor ISBN: 9789023496359
Boekomslag voor ISBN: 9789089648402


Boekn ©