In De Keuken Van De Duivel

In De Keuken Van De Duivel

IN DE KEUKEN VAN DE DUIVEL, S.L. Allen.

Een sprankelende geschiedenis van verboden gerechten door de eeuwen heen, gerangschikt naar de zeven hoofdzonden. Voor iedereen die houdt van eten en van verhalen over eten.

Of het nu de rijpe, aanlokkelijke vruchten in de Hof van Eden zijn of goddelijke foie gras, steeds blijkt dat wanneer het eten ervan verboden wordt, er een verbazingwekkend verhaal achter zit. Zo werd van de wellust opwekkende liefdesappel (nu bekend als de tomaat) tot de 19de eeuw gedacht dat deze duivelse geesten bezat, en werd het eten van aardappels met luiheid geassocieerd: volgens Britse moralisten was de Ierse hongersnood dan ook een straf van God en te wijten aan de populariteit van de aardappel, die degeneratie en luiheid met zich meebracht…
Dit boek staat boordevol voedselgeschiedenis, door de auteur bijeengebracht uit alle uithoeken van de aarde. Bovendien trakteert hij ons op bijzondere recepten, waaronder dat voor adafina, een door de Spaanse Inquisitie verboden stoofschotel, de drank lamb's wool, gebaseerd op het di virgini (tepels van de maagd)

Auteur | S.L. Allen
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

Kijk verder



Boekn ©