Eten uit de natuur
‘Superinteressante kennis voor elke geïnteresseerde wildplukker (zo eentje als ik!) verstopt in een fijn, heerlijk boek.’ – Yvette van Boven
‘Een verfrissend en fascinerend nieuw boek over het verzamelen van voedsel.’ – Michael Pollan
Twee eeuwen geleden bestond ons dieet grotendeels uit verzameld, gejaagd of gevangen voedsel uit het wild. Tegenwoordig komt onze dagelijkse maaltijd zelden rechtstreeks uit de natuur en worden die gerechten enkel opgediend in toprestaurants.
Gina Rae La Cerva toont de gevolgen van die verschuiving, zoals het verlies van smaken en een afname van biodiversiteit. Ze biedt een nieuw perspectief op ons hedendaags eetpatroon, schetst een informatieve en persoonlijke geschiedenis van eten sinds de steentijd en interviewt voedingsdeskundigen en topchefs over koken volgens tradities uit de wildernis.
Eten uit de natuur is een culinaire wereldreis die begint in Kopenhagen en eindigt met een feestmaal in Amerika met Zweeds elandvlees dat de auteur in haar koffer meesmokkelde.
‘Ze onderzoekt niet alleen onze wereldwijde voedingspatronen, maar beschrijft ook wat we vroeger aten, en wat we sindsdien hebben verloren.’ – The New York Times
‘Een intens en verhelderend reisverslag. Ze combineert de geschiedenis van het milieu met feministische memoires.’ – The Wall Street Journal
‘Een verfrissend en fascinerend nieuw boek over het verzamelen van voedsel.’ – Michael Pollan
Twee eeuwen geleden bestond ons dieet grotendeels uit verzameld, gejaagd of gevangen voedsel uit het wild. Tegenwoordig komt onze dagelijkse maaltijd zelden rechtstreeks uit de natuur en worden die gerechten enkel opgediend in toprestaurants.
Gina Rae La Cerva toont de gevolgen van die verschuiving, zoals het verlies van smaken en een afname van biodiversiteit. Ze biedt een nieuw perspectief op ons hedendaags eetpatroon, schetst een informatieve en persoonlijke geschiedenis van eten sinds de steentijd en interviewt voedingsdeskundigen en topchefs over koken volgens tradities uit de wildernis.
Eten uit de natuur is een culinaire wereldreis die begint in Kopenhagen en eindigt met een feestmaal in Amerika met Zweeds elandvlees dat de auteur in haar koffer meesmokkelde.
‘Ze onderzoekt niet alleen onze wereldwijde voedingspatronen, maar beschrijft ook wat we vroeger aten, en wat we sindsdien hebben verloren.’ – The New York Times
‘Een intens en verhelderend reisverslag. Ze combineert de geschiedenis van het milieu met feministische memoires.’ – The Wall Street Journal
Auteur | | Gina Rae La Cerva |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |