Culinaire Grootmeesters
Prachtige portretten van topkoks in beeld en verhaal
Een boek vol vuur en passie over 12 topkoks die Nederland de afgelopen vijfentwintig jaar culinair op de wereldkaart hebben gezet. Ze vertellen openhartig over hun kookleven, hun kookvisie en over de keiharde wereld van de topgastronomie. Maar ook over de grenzeloze liefde voor het vak, de mooie producten en de momenten die ze nooit zullen vergeten. Een prachtige combinatie van beeld en verhaal.
* Bijzondere fotografie en heldere, gemakkelijk te maken recepten
* Bekende topkoks laten het echte koken zien
* De generatie koks die Nederland op de culinaire wereldkaart heeft gezet
Over de auteurs
Samensteller Will Jansen is medewerker van culinaire (vak)bladen als Misset Restaurant en Miljonair en hoofdredacteur en uitgever van Bouillon. Verder werkte hij mee aan diverse culinaire boeken en aan de succesvolle Culinaire Almanak.
Fotograaf Pieter Ouddeken heeft in de Nederlandse (culinaire) fotowereld een grote reputatie opgebouwd. Hij heeft een vervreemdende stijl en laat het aan de kijker om betekenis te leggen in zijn beelden. Zijn werk is in verschillende boeken te bewonderen.
De 12 topkoks in Culinaire grootmeesters:
Joop Braakhekke
Toine Hermsen
Robert Kranenborg
Henk Savelberg
Cas Spijkers
Theus de Kok
Cees Helder
Jean Jacques Menanteau
Jan Halvemaan
Wulf Engel
Paul Fagel
Jon Sistermans
Auteur | | Wim Jansen |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |