Whiskyalmanak
In de tweede editie van de Whisky Almanak is het aantal
whiskies en whiskeys uitgebreid tot bijna 270. U kunt lezen waar ze vandaan komen,
hoe ze ruiken en smaken, wat de leeftijd is, het alcoholpercentage en wat
ze kosten. Ook is er ruimte opengelaten voor uw eigen proefnotities.
Het algemene gedeelte is geheel herzien en onder andere uitgebreid met een regiobeschrijving en een overzicht van onafhankelijke bottelaars. U kunt voorts lezen waar en hoe whisk(e)y gemaakt wordt, wat de trends zijn en hoe een etiket geïnterpreteerd dient te worden. Ook worden nuttige tips gegeven voor het ruiken en proeven van uw whisk(e)y.
De Whisky Almanak is niet alleen een bijzonder handig hulpmiddel bij het kiezen van een
whisk(e)y wanneer u voor het schap bij uw slijter staat, maar ook een persoonlijk logboek voor uw eigen indrukken.
Hans Offringa is auteur/vertaler en whisky-expert. Hij schreef en vertaalde een groot aantal boeken waaronder De Weg naar Craigellachie, Classic Malts Selection, de Whisky Scheurkalender,
Whisky Geclassificeerd, de Whisky Encyclopedie en de Malt Whisky Companion.
Hij is lid van de Scotch Malt Whisky Society (SMWS) en consul van het Craigellachie Hotel of Speyside in Schotland, wereldberoemd vanwege haar excellente whiskybar (met meer dan 700 verschillende whiskies en whiskeys).
Ad de Koning werkte meer dan 18 jaar voor Distilleerderijen Erven Lucas Bols o.a. voor
Ballantine's in Schotland en Suntory in Japan. In 1990 richtte hij de importeursvereniging
Scotch Single Malt Whisky Society (SSMWS) op, waarvan hij directeur is. Als een van de
weinige Nederlanders is hij toegelaten tot de Keepers of the Quaich, een uitgelezen
internationaal gezelschap van 800 whisky connaisseurs.
whiskies en whiskeys uitgebreid tot bijna 270. U kunt lezen waar ze vandaan komen,
hoe ze ruiken en smaken, wat de leeftijd is, het alcoholpercentage en wat
ze kosten. Ook is er ruimte opengelaten voor uw eigen proefnotities.
Het algemene gedeelte is geheel herzien en onder andere uitgebreid met een regiobeschrijving en een overzicht van onafhankelijke bottelaars. U kunt voorts lezen waar en hoe whisk(e)y gemaakt wordt, wat de trends zijn en hoe een etiket geïnterpreteerd dient te worden. Ook worden nuttige tips gegeven voor het ruiken en proeven van uw whisk(e)y.
De Whisky Almanak is niet alleen een bijzonder handig hulpmiddel bij het kiezen van een
whisk(e)y wanneer u voor het schap bij uw slijter staat, maar ook een persoonlijk logboek voor uw eigen indrukken.
Hans Offringa is auteur/vertaler en whisky-expert. Hij schreef en vertaalde een groot aantal boeken waaronder De Weg naar Craigellachie, Classic Malts Selection, de Whisky Scheurkalender,
Whisky Geclassificeerd, de Whisky Encyclopedie en de Malt Whisky Companion.
Hij is lid van de Scotch Malt Whisky Society (SMWS) en consul van het Craigellachie Hotel of Speyside in Schotland, wereldberoemd vanwege haar excellente whiskybar (met meer dan 700 verschillende whiskies en whiskeys).
Ad de Koning werkte meer dan 18 jaar voor Distilleerderijen Erven Lucas Bols o.a. voor
Ballantine's in Schotland en Suntory in Japan. In 1990 richtte hij de importeursvereniging
Scotch Single Malt Whisky Society (SSMWS) op, waarvan hij directeur is. Als een van de
weinige Nederlanders is hij toegelaten tot de Keepers of the Quaich, een uitgelezen
internationaal gezelschap van 800 whisky connaisseurs.
Auteur | | Hans Offringa |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |