DE ORIGINELE RECEPTEN VAN MICHEL GUERARD,LA GRANDE CUISINE MINCEUR - Guérard Michel
De laatste tien jaar is de klassieke Franse keuken geëvalueerd. De regels, opgesteld door Auguste Escoffier in zijn La Guide Culinair, werden opnieuw kritisch bekeken door een groep chefkoks. Ze concludeerden dat room, boter en eieren heel wat minder onmisbaar zijn dan werd verondersteld, De "Nouvelle Cuisine" was geboren. Degene die daarin het verste ging was Michel Guerard. In Eugenie-les-Bains, het kuuroord waar Guerard dagelijks zijn kookkunst beoefent, ontwikkelde hij La grande cuisine minceur, een totaal nieuwe richting in de Franse keuken, gebaseerd op de principes van de "Nouvelle Cuisine". "On peut maigrir dans la joie" vindt Guerard en hij bewijst dat het inderdaad mogelijk is dagelijks een lunch en diner met drie gangen te gebruiken, zonder daarmee de 1000 calorieën te overschrijden. Voor het eerst zijn kookkunst en dieethouden niet met elkaar in tegenspraak. Met La grande cuisine minceur heeft Guerard een dieetkeuken gecreëerd die zelfs door de meest kritische gourmand in hoge mate wordt gewaardeerd. Michel Guerard is zonder twijfel een der meest talentvolle chefkoks van zijn generatie, die door zijn creatieve gaven de geschiedenis in zal gaan als de grondlegger van een nieuwe culinaire stroming: La grande cuisine minceur. // Recensie(s) :Michel Guerard geldt als een der grootste keukenvernieuwers van vandaag. Hij ontwikkelde een kookrichting die het mogelijk maakt om lekker te eten en toch slank te blijven, de 'cuisine minceur'. Traditionele ingredienten als boter, bloem, room en suiker werden door hem vrijwel afgeschaft zonder dat de gerechten aan smaak verloren. De recepten die hij na lang experimenteren wist te ontwikkelen, staan in dit uitstekend vormgegeven boek. Ze zijn doorgaans verre van eenvoudig, maar voor de echte kookliefhebbers uitermate inspirerend. De excellente Nederlandse bewerking is van Ton van Es, evenals het illustratiewerk: 16 beeldschone kleurenfoto's.
Auteur | | Guérard Michel |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |