Delizia!
Natuurlijk is het verhaal van de Italiaanse keuken het verhaal van de wijnranken en de olijfgaarden in Toscane, van zongebruinde landarbeiders en van mamma’s die gulle borden pasta serveren onder de pergola. Maar het is zeker ook - en misschien nog wel meer - het verhaal van Italiës steden.
In Delizia! neemt historicus en Italiëkenner John Dickie de lezer mee op een fascinerende reis langs de geuren en smaken van de Italiaanse steden. Van het bruisende middeleeuwse Milaan tot de bombast van het fascistische Rome, van de lusthoven in het Ferrara van de renaissance tot de vuile stegen in negen- tiende-eeuws Napels. Aan de hand van deze inkijkjes in het stadse leven laat Dickie zien hoe ’s werelds meest geliefde keuken het resultaat is van smaak en creativiteit, maar ook van geweld, geloof en intrige.
In Delizia! neemt historicus en Italiëkenner John Dickie de lezer mee op een fascinerende reis langs de geuren en smaken van de Italiaanse steden. Van het bruisende middeleeuwse Milaan tot de bombast van het fascistische Rome, van de lusthoven in het Ferrara van de renaissance tot de vuile stegen in negen- tiende-eeuws Napels. Aan de hand van deze inkijkjes in het stadse leven laat Dickie zien hoe ’s werelds meest geliefde keuken het resultaat is van smaak en creativiteit, maar ook van geweld, geloof en intrige.
Auteur | | John Dickie |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |