De Smaak Van De Verovering
In de zestiende en zeventiende eeuw ontdekten westerse kolonisten de overweldigende rijkdom aan specerijen in Azië en de Indonesische archipel. Via de havensteden Venetië, Lissabon en Amsterdam veroverden kaneel, nootmuskaat, foelie, peper en kruidnagel de harten van de Europeanen. Tot op de dag van vandaag zijn in onze gastronomische traditie de invloeden daarvan te vinden – van peperkoek tot Friese nagelkaas.
Michael Krondl reist naar deze steden en gaat op zoek naar sporen van vroeger in het eten van vandaag. Gaandeweg vertelt hij het avontuurlijke en vaak gewelddadige verhaal van de specerijenhandel. Het resultaat is een prachtig verteld, kleurrijk en smakelijk boek, dat zowel de historisch als de culinair geïnteresseerde lezer veel te bieden heeft.
Michael Krondl reist naar deze steden en gaat op zoek naar sporen van vroeger in het eten van vandaag. Gaandeweg vertelt hij het avontuurlijke en vaak gewelddadige verhaal van de specerijenhandel. Het resultaat is een prachtig verteld, kleurrijk en smakelijk boek, dat zowel de historisch als de culinair geïnteresseerde lezer veel te bieden heeft.
Auteur | | Michael Krondl |
Taal | | Nederlands |
Type | | Softcover |
Categorie | | Kookboeken |