Uit de kloosterkeuken
Het is bekend dat kloosterlingen sober eten, weinig ziek zijn en vaak heel oud worden.
Nu er steeds meer belangstelling komt voor gezonde voeding, richt de aandacht zich vanzelfsprekend ook op de eeuwenoude recepten van kloosterkeukens.
Elise Boulding ging daarvoor naar het klooster van Our Lady of gthe Resurrection in cold Spring in de VS. Samen met de kloosterlingen stelde ze een grote verscheidenheid aan menu's samen, waarbij ook gebruik werd gemaakt van wat andere kloosters in amerika en Europa te bieden hebben aan recepten. al die recepten zijn beperkt vegetarisch, in die zin dat er geen vlees in voorkomt. Visgerechen werden daarentegen wel opgenomen.
DE menu's zijn gerangschikt volgens de jaargetijden. Om in de ware sfeer van het klooster te blijven werden de recepten omlijst met teksten die op het betreffende jaargetij, een bijzondere feestdag of op voedsel en drank in het algemeen betrekking hebben.
Auteur | | E. Boulding |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |