Utrechtse pot

Utrechtse pot

Iedere Nederlandse provincie heeft zo zijn eigen karakter, gewoontes, tradities en - niet te vergeten - gerechten en lekkernijen. Maar vaak zijn die laatste twee helaas juist wel in de vergetelheid geraakt. Ze zijn er echter nog in oude, soms bijna versleten kookboeken en ook in oude handgeschreven receptenschriften van plattelandsvrouwen en keukenmeiden. Het typische van sommige 'typische' streekgerechten is dat ze in meerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolg van 'meeverhuizen'. Zoals Jan-in-de-zak bijvoorbeeld, dat onder verschillende namen als Jan-in-'t-hemd, pörk en poddik-in-de-tromme in diverse streken van Nederland opduikt. Verder valt op dat ingrediënten en bereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincie iets verschillen, soms zelfs plaatselijk. In dit boek staat een alfabetische selectie van Utrechtse gerechten en lekkernijen als prauwels, smoort, Utrechtse sprits en vijfschaft. Nooit gegeten? Nooit van gehoord? In Utrechtse Pot worden de Utrechtse keukengeheimen prijsgegeven. De schade kan dus worden ingehaald.

Auteur | Van Lamoen
Taal | Nederlands
Type | Onbekende bindwijze
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789460970917
Boekomslag voor ISBN: 9789058815354
Boekomslag voor ISBN: 9789090267104
Boekomslag voor ISBN: 9789067201780
Boekomslag voor ISBN: 9789055139729
Boekomslag voor ISBN: 9789040094071


Boekn ©