Gelderse pot

Gelderse pot

Iedere Nederlandse provincie heeft zo zijn eigen karakter, gewoontes, tradities en - niet te vergeten - gerechten en lekkernijen. Maar vaak zijn die laatste twee helaas juist wel in de vergetelheid geraakt. Ze zijn er echter nog in oude, soms bijna versleten kookboeken en ook in oude handgeschreven receptenschriften van plattelandsvrouwen en keukenmeiden. Het typische van sommige 'typische' streekgerechten is dat ze in meerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolg van 'meeverhuizen'. Zoals Jan-in-de-zak bijvoorbeeld, dat onder verschillende namen als Jan-in-'t-hemd, pörk en poddik-in-de-tromme in diverse streken van Nederland opduikt. Verder valt op dat ingrediënten en bereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincie iets verschillen, soms zelfs plaatselijk. In dit boek staat een alfabetische selectie van Noordhollandse gerechten en lekkernijen als duivekater, watergruwel en Wesffriese ketelkost. Nooit gegeten? Nooit van gehoord? In Gelderse Pot worden de Gelderse keukengeheimen prijsgegeven. De schade kan dus worden ingehaald.

Auteur | Van Lamoen
Taal | Nederlands
Type | Onbekende bindwijze
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789460971976
Boekomslag voor ISBN: 9780752837819
Boekomslag voor ISBN: 9789026968693
Boekomslag voor ISBN: 9789050280686
Boekomslag voor ISBN: 9789029069014
Boekomslag voor ISBN: 9789021616148


Boekn ©