Gezond Leven, Bezield Eten
Met aandacht koken, dat is het streven van zuster Chiara, hoofd van de kloosterkeuken in Megen. Met eerbied voor de aarde, voor mens en dier. Ze is zich bewust van de waardevolle ingrediënten die ze dagelijks in handen heeft en gaat daar zorgvuldig mee om. Dat betekent dat zuster Chiara bij het koken de seizoenen volgt. Ze haalt de producten uit de tuin – de zusters verbouwen veel zelf – en op de plaatselijke markt. In het clarissenklooster komt het vlees van een biologische boer en wordt een paar keer per week vegetarisch gekookt. Bij de bereiding van de maaltijden wordt zuinig met energie omgesprongen. Zo worden gerechten die uren in de oven moeten staan niet vaak geserveerd.
Met aandacht koken betekent ook met aandacht eten. Dat bevordert smakelijk eten. Nu woont niet iedereen in een klooster, maar het is wel de moeite waard eens in stilte te eten, met aandacht voor het voedsel en de smaak. De recepten die uit deze voedselfilosofie [kloosterkeuken of: levens- en voedingsfilosofie] voortkomen zijn smakelijk en zonder fratsen. Doordat er in het klooster ook Indonesische zusters wonen, staan er ook een paar exotische gerechten bij.
Met aandacht koken betekent ook met aandacht eten. Dat bevordert smakelijk eten. Nu woont niet iedereen in een klooster, maar het is wel de moeite waard eens in stilte te eten, met aandacht voor het voedsel en de smaak. De recepten die uit deze voedselfilosofie [kloosterkeuken of: levens- en voedingsfilosofie] voortkomen zijn smakelijk en zonder fratsen. Doordat er in het klooster ook Indonesische zusters wonen, staan er ook een paar exotische gerechten bij.
Auteur | | C. Bots |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Religie, Spiritualiteit & Filosofie |