De man die alles at
Jeffrey Steingarten is de beroemde culinaire medewerker van vogue. Als het eten en koken betreft is hij gepassioneerd, geestig, uitzinnig, maar ook nietsontziend. Geen zee gaat hem te hoof in zijn queeste naar het geheim achter geslaagde recepten. Zo gaat hij naar Frankrijk om te ontdekken wat er steekt achter de beroemde Franse frietjes (paardenvet!). Hij reist naar Japan om er Wagyu en handgemasseerde biefstukjes te proeven; hij beklimt de Etna op zoek naar de oorsprong van het schepijs; zijn liefde voor zuurkool voert hem naar de Elzas: de geur van truffels lokt hem naar Piemonte. Maar al deze uitstapjes eisen hun tol. Steingarten moet ook een week doorstaan in een afvalkliniek, waar hij leeft op producten met een weinig calorieën en zich verdiept in vermageringskookboeken. Gelukkig komt er verlossing in de vorm van Olestra, het alternatief voor vet.
Auteur | | Jeffrey Steingarten |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Literatuur & Romans |