Aap en sushimeester

Aap en sushimeester

Cultuur is per definitie iets van mensen. Zodra dieren gedrag vertonen dat op cultuur lijkt, wordt dat direct verklaard met 'instinct' of 'imitatie' ; andere opvattingen worden weggewuifd als antropocentrisch. Frans de Waal verzet zich tegen deze benauwde visie en laat in De aap en de sushimeester zien dat cultuur bij dieren wel degelijk aangetoond kan worden.
De pers over De aap en de sushimeester:
De Waals boek is een gelaagd mengsel van autobiografie, recapitulatie van oud werk dat opnieuw wordt bezien (...). Hij schrijft op een persoonlijke en toegankelijke manier wetenschapsgeschiedenis.' tijs goldschmidt in nrc handelsblad
'Frans de Waal levert met De aap en de sushimeester opnieuw een verbluffend boek af, dat door zijn innemende stijl en indrukwekkende kennis van zaken haast wel overtuigen moet.' martijn van calmthout in de volkskrant
Dr. Frans B.M. de Waal (1948) is hoogleraar psychologie aan de Emory University in Atlanta en directeur van het Living Links Center aan het Yerkes National Primate Research Center aldaar. Hij is lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (1993) en van de National Academy of Sciences (VS, 2004). Van hem verschenen eerder bij Contact Van nature goed (1996), Chimpanseepolitiek (herziene editie, 1999) en De aap in ons (2005).

Auteur | Frans de Waal
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Wetenschap & Natuur

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789025430733
Boekomslag voor ISBN: 9789025413880
Boekomslag voor ISBN: 9789046707654
Boekomslag voor ISBN: 9789046707227
Boekomslag voor ISBN: 9789025435547
Boekomslag voor ISBN: 9789046705223


Boekn ©