Van fazant tot frikadel
Verdient de Nederlandse keuken eerherstel? Is het Friese edelhert de oplossing voor de fijnbesnaarde wildeter? Wat is de bijdrage van Ed van Thijn aan de emancipatie van de uit-de-muureter? Krijgt Nederland ooit een restaurant met drie sterren? Leggen zielige kippen smakelijke eieren? Wat gaat er boven een bruine boterham met kaas? Deze en vele andere kwesties komen aan bod in "Van fazant tot frikadel", een gevarieerd boek, dat de Nederlandse eetcultuur met smaak opdient in verleidelijke varianten, zoals de lokroep van chocolade, het goudzwarte bolerootje van de karper, kookhulpverlening voor de hobbykok, stadhouder Willem IV en de opmars van de aardappel, de vermeende Spaanse wortels in de hutspot, de nieuwe ijsstrijd en het kerstmenu als barometer van het gastronomisch klimaat. Van Leeuwarden tot Limburg, van jonkers tot yuppen, van kwalitaria tot kasteelrestaurant: alle aspecten van onze kook- en eetcultuur worden met verwondering en liefde onder de loep genomen.
Auteur | | Joep Habets |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |