Kliekjesboek
Al leven wij dan in een welvaartsstaat, waarin heel wat voedsel in de afvalemmer verdwijnt, de economisch aangelegde huisvrouw zai er niet gauw toe overgaan voedselrestanten weg te gooien.
Toch heeft de naam 'kliekje' al een wat denigrerende klank. Een opgewarmd restje, zonder kraak of smaak. Voor de liefhebber, want 'het is eeuwig zonde om het weg te gooien' en 'in India zouden ze er om vechten'. Toch kunnen er van restjes ware feestmaaltijden aangericht worden.
Wat verstaat men onder 'kliekjes'? Alles, wat er overblijft van een maaltijd: resten van wildbraad, garneringen van vleesschotels, aardappelen en groenten, eiwit ais de dooier gebruikt is voor het maken van mayonaise enz. Met toevoeging van andere ingrediƫnten weet de schrijfster heerlijke nieuwe maaltijden samen te stellen.
Auteur | | Marike Hanbury-Tenison |
Taal | | Nederlands |
Type | | Bindwijze overig |
Categorie | | Kookboeken |