Zwarte Mamba

Zwarte Mamba

Jemen, 1935. Jama is een straatschoffie dat met zijn vriendjes de stoffige markten van Aden afstruint. Wanneer zijn moeder sterft, staat Jama er alleen voor. De oorlog nadert en de fascistische Italiaanse troepen die delen van oostelijk Afrika in handen hebben, bereiden zich voor op de strijd. Toch besluit Jama op zoek te gaan naar zijn vader, die volgens de geruchten die hem via clangenoten bereiken ergens in het noorden als chauffeur voor de Britten werkt.



En zo begint Jama's opzienbarende reis naar Egypte. Een tocht van ruim 1500 kilometer die hij per kameel, vrachtwagen en trein maar vooral te voet aflegt, en die hem door Somalië, Djibouti en het door oorlog verscheurde Eritrea en Soedan naar het noorden zal brengen. Hij trekt van de ene gevaarlijke stad naar de andere, vertrouwend op zijn grote netwerk aan clangenoten om hem onderdak te bieden en de weg te wijzen naar zijn vader, die altijd net een dag of twee reizen buiten zijn bereik lijkt te blijven. Op zijn tocht ondervindt Jama warme menselijkheid en grote wreedheid als hij belandt in de onverschillige, alles vermalende oorlogsmachine.



Zwarte Mamba een afwisselend grappig, schokkend en hartverscheurend verhaal over ontworteling en familiebanden. Deze roman over een jongen en zijn lange tocht naar de vrijheid is tegelijk het verhaal van hoe Afrika heeft geleden onder de Tweede Wereldoorlog.



De pers over Zwarte Mamba :



"De quote op de cover maakt je onmiddellijk nieuwsgierig. Want als niemand anders het verhaal zal vertellen, moet het wel bijzonder zijn. En dat is Zwarte Mamba zeker. (…) De reis van een kind, dat onderweg terechtkomt in afgrijselijke oorlogssituaties, fascineert en zet je aan het denken over de kleine geschiedenissen die te vaak onbesproken blijven.' – metro

Auteur | Nadifa Mohamed
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Literatuur & Romans

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789029085427
Boekomslag voor ISBN: 9781786892362
Boekomslag voor ISBN: 9789062652273
Boekomslag voor ISBN: 9789001826178
Boekomslag voor ISBN: 9780593230718


Boekn ©