Curry bijbel
De Curry Bijbel geeft niet alleen de mooiste recepten uit India, maar ook een overzicht van de heerlijkste curry's uit de hele wereld. Van een kreeftcurry uit Thailand, lamsschenkel met yoghurt uit Pakistan, Moghlai korma uit Banglandesh, rode-bonencurry uit Zuid-Afrika, kip-kokos-currysoep uit Myanmar, lamscurry met okra uit Indonesiƫ, viscurry uit Trinidad en geroerbakte kipcurry met citroengras uit Vietnam. Er is zelfs een 19de-eeuws recept opgenomen voor lamscurry met tomaat-appelchutney uit de Oriental Club in Londen. Om de currymaaltijd compleet te maken zijn bovendien recepten opgenomen voor soepen, keftas, brood, chutney's, groenten en dranken.
Madhur Jaffrey gaat op zoek naar de oorsprong van de curry en geeft de geschiedenis weer van dit gerecht. Ze vertelt het verhaal van immigranten die in nieuwe landen hun eigen eetgewoonten en recepten toepasten op de plaatselijke ingrediƫnten en gewoonten, waardoor prachtige nieuwe gerechten ontstonden die overal een warm welkom vonden.
Madhur Jaffrey gaat op zoek naar de oorsprong van de curry en geeft de geschiedenis weer van dit gerecht. Ze vertelt het verhaal van immigranten die in nieuwe landen hun eigen eetgewoonten en recepten toepasten op de plaatselijke ingrediƫnten en gewoonten, waardoor prachtige nieuwe gerechten ontstonden die overal een warm welkom vonden.
Auteur | | Madhur Jaffrey |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |