Cocina Nikkei

Cocina Nikkei

Nikkei-kookboek dat de kleurrijke Peruaanse keuken combineert met de verfijnde Japanse keuken, inclusief reisverhalen en verrassende fusiongerechten.

De Peruaans-Japanse fusionkeuken, cocina Nikkei, vol visgerechten en heerlijke salsa’s is dé culinaire highlight van de grote wereldsteden. Nikkei-restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond – en niet zonder reden. Katinka Lansink Dodero dook in de rijke gastronomie en geschiedenis van deze keuken. Japanse immigranten brachten hun gerechten en kooktechnieken mee en bereidden deze met beschikbare ingrediënten, wat tot heerlijke nieuwe smaken leidde. Denk aan gerechten om bij te watertanden als ceviches, tapioca met coquille, tiradito, maki acevichado, pulpo al olivo, salsa’s en natuurlijk pisco sour. Katinka verzamelde en creëerde de meest verfijnde recepten en kookte tijdens haar culinaire reizen naar Peru samen met verschillende chefs van Nikkei-families. Net als in Mi casa Peru zijn alle recepten eenvoudig te bereiden met makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Resultaat: een prachtig kookboek vol heerlijke fusionrecepten en sfeervolle verhalen, met een gedegen onderzoek naar een keuken die tot voor kort nog onontdekt was in Nederland. Ook beschikbaar: Mi casa Peru.

Auteur | Katinka Lansink Dodero
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789024593729
Boekomslag voor ISBN: 9780714869209
Boekomslag voor ISBN: 9789464041873
Boekomslag voor ISBN: 9786072115897
Boekomslag voor ISBN: 9789059568433
Boekomslag voor ISBN: 9789461432520


Boekn ©