Het glutengevaar

Het glutengevaar

De sluipmoordenaars van je brein: de onthutsende waarheid over granen, koolhydraten en suiker Je brein, dat ben je zelf. Hoe houd je je hersenen gezond? Hoe houd je je denkvermogen en je emotionele stabiliteit in stand? Het glutengevaar gaat over het baanbrekend hersenonderzoek van de Amerikaanse neuroloog dr. David Perlmutter. Hij heeft het wetenschappelijk bewijs gevonden dat granen, koolhydraten en suiker gevaarlijk zijn. Eigenlijk alle voedsel dat gluten bevat. Gluten zetten namelijk bepaalde hersencellen in werking die daardoor ontstoken raken en zo het eigen brein aanvallen: een soort auto-immuunreactie. Zijn advies is daarom: eet geen brood, pasta of suiker meer. Binnen dertig dagen zijn dan je hersenen gezond. Iedereen met een breingerelateerd probleem (bijvoorbeeld slapeloosheid, ADHD, vergeetachtigheid, migraine, depressie) heeft baat bij een glutenvrij leven. In dit boek lees je niet alleen Perlmutters theorie, maar ook patiëntenverhalen en recepten. Het is zonder meer interessant voor alle lezers van Wij zijn ons brein van Dick Swaab. `Gedegen advies, ondersteund door medisch onderzoek.’ Russell B. Roth, American Medical Association `Dr. Perlmutter houdt een overtuigend pleidooi voor het gezond maken én houden van het brein.’ William Davis, auteur van Broodbuik

Auteur | David Perlmutter
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

Te koop bij:
boekenwereld logo bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789021808574
Boekomslag voor ISBN: 9781473695580
Boekomslag voor ISBN: 9789089319524
Boekomslag voor ISBN: 9781473619357
Boekomslag voor ISBN: 9789020205336
Boekomslag voor ISBN: 9789021557908


Boekn ©