De chef en de wijn

De chef en de wijn

Wat zit er onder de kurk bij de chef-koks?
Chardonnay - Riesling - Pinot Noir - Cabernet Sauvignon In dit boek staan vier van de belangrijkste druivenrassen centraal. Per ras worden minimaal twaalf wijnen uitgebreid besproken. Ze komen uit heel de wereld. De gebieden en specifieke smaakeigenschappen worden besproken. Een druif is niet zomaar een druif. Het gebied waar de druiven gegroeid hebben, de opvattingen van de wijnmaker en de samenstelling van de wijn zorgen voor grote verschillen in smaak. Wat proberen de wijnmakers te bereiken? En wat vinden de chefs en sommeliers ervan? We gingen langs zesentwintig restaurants in Nederland en Vlaanderen. Bekend en onbekend, luxe en minder luxe en van drie sterren tot geen. Gastronomie gaat namelijk niet over geld. We hebben elk restaurant uitgedaagd met twee wijnen die ze vaak niet kenden. Ze hebben bij elke wijn een gerecht gekookt. We proeven en bespreken de combinaties en geven een indruk van de bereiding. Gastronomie gaat over smaak en passie; over het afstemmen van smaken en het zoeken naar de beste combinatie. Het gevolg is dat er ook steeds andere gerechten gekookt worden - ook al is het druivenras en wijntype gelijk. Want ook een gerecht is niet zomaar een gerecht. Dit bijzonder en inspirerend gastronomisch boek kent veel invalshoeken en bevat nieuwe informatie. Bovendien zijn de gastronomische ervaringen 'gelardeerd' met interessante productinformatie. Peter Klosse en Jan Bartelsman maakten eerder samen het succesvolle boek 'Chef en Sommelier'. Peter Klosse staat bekend als de 'smaakprofessor'. Hij heeft zijn eigen Hotel Gastronomique De Echoput bij Apeldoorn en is ook gangmaker van de Academie voor Gastronomie, het gastronomisch opleidingsinstituut van Nederland. Jan Bartelsman is een van de meest gerenommeerde culinaire fotografen van Nederland. Hij heeft gerechten van veel van de topchefs gefotografeerd en een bijdrage geleverd aan talloze culinaire boeken en gidsen. 52 wijn-spijscombinaties uitgewerkt en toegelicht

Auteur | Peter Klosse
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789059566408
Boekomslag voor ISBN: 9789043905053
Boekomslag voor ISBN: 9789081496100
Boekomslag voor ISBN: 9789043912099
Boekomslag voor ISBN: 9781482216769
Boekomslag voor ISBN: 9789021551135


Boekn ©