Napels Proeven

Napels Proeven

Heerlijke recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken
Italië heeft zijn gastronomische reputatie in ruime mate te danken aan het eten en drinken uit Campanië in het algemeen, en Napels in het bijzonder. Vreemd genoeg is de Napolitaanse keuken bij ons minder bekend. Zowel cultuur als voeding draagt de sporen van Griekse, Romeinse, Spaanse en Franse overheersers, al zijn er daarnaast ook Arabische en oosterse invloeden te merken. De Napolitaanse kookkunst maakt vaak gebruik van eenvoudige middelen, al is de afwerking altijd tot in de puntjes verzorgd: een traktatie voor lichaam en geest! In dit kleurrijke portret van een gezellige, tongstrelende traditie brengt Philippe Bidaine ons het verhaal van een uitzonderlijke reeks producten, ontdekt tijdens talloze reizen naar de regio. Zijn relaas wordt opgesmukt met bijzonder aantrekkelijke sfeerfoto's. Hij presenteert de Napolitaanse culinaire traditie onder de vorm van 45 toegankelijke, ongekunstelde recepten, voor de gelegenheid in beeld gebracht door Alexandre Bibaut in restaurant 'Le Stelle'.

Auteur | Philippe Bidaine
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789046820742
Boekomslag voor ISBN: 9789046820759
Boekomslag voor ISBN: 9789028427914
Boekomslag voor ISBN: 9789460038228
Boekomslag voor ISBN: 9789029528818


Boekn ©