Lannoo's Blauwe reisgids - China
China, een van de oudste beschavingen ter wereld en tegelijk een economische en politieke grootmacht. Dit land spreekt tot de verbeelding en heeft heel wat te bieden: exotische landschappen, indrukwekkende boeddhistische tempels, oeroude cultuurschatten maar ook technologische hoogstandjes en hypermoderne architectuur in de metropolen Beijing, Sjanghai en Hongkong.;;;Dertien reisregio's en vier reisroutes leggen de ziel van China bloot. Historische en toeristische hoogtepunten vermengd met een grote portie cultuur: van de Chinese Muur over de Chinese keuken, kalligrafie en Tai-Chi tot Tibet, het dak van de wereld.;;;Met een apart hoofdstuk met alle praktische informatie voor de reisvoorbereiding.Deze reisgids over China stelt u de toeristische highlights van dit reusachtige land voor en beschrijft de prachtige landschappen en culturele en historische bijzonderheden. Tegelijk voorziet dit boek u van alle actuele praktische informatie. Daarna vindt u heel wat suggesties voor reisroutes om alle hoogtepunten te bezoeken. Dertien reisregio's geven een totaalbeeld van China: de metropolen Beijing, Shanghai en Hongkong met Macau, het noordoosten, Tianjin, Hebei, Shandong, het lössgebied, Sichuan en Chongqing, Midden-China, de benedenloop van de Yangtze, het zuiden, het zuidwesten, het noordwesten en Tibet. De auteurs, ervaren Chinareizigers, stellen vier routes voor, die gedocumenteerd zijn met kaarten: de route 'China?s wortels' leidt u naar het lössgebied, tijdens de route 'Sichuan en de Yangtze' worden de beroemde kloven voorgesteld, 'De bergwereld van Yunnan' laat u kennismaken met de provincie Yunnan en 'De Zijderoute' loopt langs deze historische handelsroute. Onmisbaar voor het plannen van een reis: praktische informatie en tips over aankomst en vertrek, eten en drinken, feestdagen en festiviteiten, gezondheid, klimaat, veiligheid, gedragscodes, douane enzovoort, plus handige taaltips voor onderweg.
Auteur | | Julia Berg |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Reizen |