Handboek gezondheidspromotie
Hoe eten en bewegen we in Vlaanderen? Onze voedings- en bewegingsgewoonten onder de loep. Het basiswerk voor studenten, voorlichters, diëtisten, preventiewerkers en iedereen die rond voeding, gezond leven en voorlichting werkt. Iedereen die op een professionele manier met voeding bezig is, kent het belang van een evenwichtige voeding voor het bevorderen van de gezondheid. Er is ook steeds meer wetenschappelijk bewijs dat evenwichtige voeding en voldoende beweging samen horen in een actieve, gezonde en fitte levensstijl. De evolutie van de voedingsdriehoek naar de 'actieve voedingsdriehoek' was dan ook een bewuste stap. Theoretische kennis is één zaak, mensen bewust maken van hun voedings- en bewegingsgewoonten en hen aanzetten tot gedragsverandering is niet zo eenvoudig. Welke barrières moet je daarvoor overwinnen? Welke fasen van gedragsverandering moet je doorlopen? Vanuit de brede visie van gezondheidspromotie heeft dit handboek oog voor de achterliggende oorzaken van ons voedings- en bewegingsgedrag en voor de invloed van omgevingsfactoren. Hoe werkt de omgeving in op onze leefgewoonten? Spelen aanbod en beschikbaarheid een rol? Ten slotte maak je uitgebreid kennis met de actieve voedingsdriehoek, het Vlaamse voorlichtingsmodel voor evenwichtig eten en gezond bewegen. Als opvolger van de handleiding 'Hoe evenwichtige voeding bevorderen?', een klassieker in het voedingsonderwijs, vormt dit handboek een basiswerk voor studenten, voorlichters, diëtisten, preventiewerkers en iedereen die rond voeding, gezond leven en voorlichting werkt.
Auteur | | Erika Vanhauwaert |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Gezondheid & Lichaam |