Libelle proeven De groenten van Fol
* Het jaar rond met 12 knapperige groenten
*
Met uitgebreide productinformatie, heerlijke recepten en originele bereidingswijzen
Wie Frank Fol zegt, zegt groenten. Deze Vlaamse sterrenchef heeft zich namelijk gespecialiseerd in gerechten waarin groenten op de eerste plaats komen. Hij is geen vegetarische kok, maar slaagt erin groenten de aandacht te geven die ze verdienen. Vlees, vis, gevogelte, schaaldieren ... als ze de groenten maar tot hun recht laten komen. Ze zijn gezond, licht en goed verteerbaar, hebben een hoge voedingswaarde, zijn oneindig lekker en hebben evenveel verschillende parfums en smaken als er groenten zijn. Hoog tijd dus dat Frank een boek rond zijn geprefereerde groenten samenstelde.
De groenten van Fol is ingedeeld in 12 hoofdstukken volgens de 12 maanden van het jaar. Per maand staat de groente centraal die in die maand op haar best is. Zo komen de selder, truffel, wortel, peulvruchten, asperge, tomaat, verse kruiden, aardappel, bospaddestoel, rode kool, raap en witloof allemaal aan bod. Bij iedere groente schrijft Uit-journalist Toni De Coninck een uitgebreide geschiedenis en wat productinformatie, waarna Frank zijn creativiteit ten beste geeft in 4 heerlijke recepten. Op het einde van het boek worden de meest courante kooktechnieken voor groenten besproken, zodat iedereen thuis alles makkelijk zelf kan klaarmaken.
De 12 hoofdrolspelers in dit boek én de chef werden op een prachtige en originele manier in beeld gebracht door food-fotograaf Steven D'haens.
*
Met uitgebreide productinformatie, heerlijke recepten en originele bereidingswijzen
Wie Frank Fol zegt, zegt groenten. Deze Vlaamse sterrenchef heeft zich namelijk gespecialiseerd in gerechten waarin groenten op de eerste plaats komen. Hij is geen vegetarische kok, maar slaagt erin groenten de aandacht te geven die ze verdienen. Vlees, vis, gevogelte, schaaldieren ... als ze de groenten maar tot hun recht laten komen. Ze zijn gezond, licht en goed verteerbaar, hebben een hoge voedingswaarde, zijn oneindig lekker en hebben evenveel verschillende parfums en smaken als er groenten zijn. Hoog tijd dus dat Frank een boek rond zijn geprefereerde groenten samenstelde.
De groenten van Fol is ingedeeld in 12 hoofdstukken volgens de 12 maanden van het jaar. Per maand staat de groente centraal die in die maand op haar best is. Zo komen de selder, truffel, wortel, peulvruchten, asperge, tomaat, verse kruiden, aardappel, bospaddestoel, rode kool, raap en witloof allemaal aan bod. Bij iedere groente schrijft Uit-journalist Toni De Coninck een uitgebreide geschiedenis en wat productinformatie, waarna Frank zijn creativiteit ten beste geeft in 4 heerlijke recepten. Op het einde van het boek worden de meest courante kooktechnieken voor groenten besproken, zodat iedereen thuis alles makkelijk zelf kan klaarmaken.
De 12 hoofdrolspelers in dit boek én de chef werden op een prachtige en originele manier in beeld gebracht door food-fotograaf Steven D'haens.
Auteur | | Toni De Coninck |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |