
Relax!
Relax! 1e druk is een boek van W.H. Jansen uitgegeven bij Veen. ISBN 9789020420555
Nederlanders hebben een uiterst merkwaardig taalgevoel. Dat heeft niets te maken met een gevoel voor talen, waar men ons vroeger zo om prees. Dat is verleden tijd, en was bovendien geen gevoel, maar het reultaat voor degelijk onderwijs.
Relax! is een boek met observaties over taal, in het bijzonder over de Nederlandse taal, maar meer nog is het een boek over ons, sprekers en schrijvers van het levend Nederlands.
Het is opgebouwd als een eenvoudige lasagna, met drie lagen pasta waartussen twee lagen saus. Het bovenste deeglaagje heeft als centraal thema de positie van het Nederlands in Nederland zelf. Het middelste laagje deeg richt zich op de taalverhoudingen in Europa en het Nederlands saarin. In een terugblik uit het jaar 2050 beschrijft het onderte laagje een geheel van onverwachte ontwikkeling in de Europese Unie en de daaruit resulterende redding van het Nederlans, of...
Om de laagjes deeg licht verteerbaar te houden, worden ze afgewisseld door bonte sauzen die zijn samengesteld uit columnachtige ingrediƫnten.
Nederlanders hebben een uiterst merkwaardig taalgevoel. Dat heeft niets te maken met een gevoel voor talen, waar men ons vroeger zo om prees. Dat is verleden tijd, en was bovendien geen gevoel, maar het reultaat voor degelijk onderwijs.
Relax! is een boek met observaties over taal, in het bijzonder over de Nederlandse taal, maar meer nog is het een boek over ons, sprekers en schrijvers van het levend Nederlands.
Het is opgebouwd als een eenvoudige lasagna, met drie lagen pasta waartussen twee lagen saus. Het bovenste deeglaagje heeft als centraal thema de positie van het Nederlands in Nederland zelf. Het middelste laagje deeg richt zich op de taalverhoudingen in Europa en het Nederlands saarin. In een terugblik uit het jaar 2050 beschrijft het onderte laagje een geheel van onverwachte ontwikkeling in de Europese Unie en de daaruit resulterende redding van het Nederlans, of...
Om de laagjes deeg licht verteerbaar te houden, worden ze afgewisseld door bonte sauzen die zijn samengesteld uit columnachtige ingrediƫnten.
Auteur | | Jansen |
Taal | | Nederlands |
Type | | Onbekende bindwijze |
Categorie | | Taal |