Gezond combineren van voeding
: het Hay-dieet als basis van een goede gezondheid met honderd recepten // De voedingswijze die centraal staat in dit boek is het Hay-dieet. William Hay heeft aan het begin van deze eeuw een voedingssysteem ontworpen waarbij het combineren van de juiste voedingsmiddelen een belangrijke rol speelt. Zo mogen koolhydraatrijke voedingsmiddelen (brood, aardappelen e.d.) niet gecombineerd worden met eiwitrijke voedingsmiddelen (vlees, kaas e.d.). Verder moeten de voedingsmiddelen zo min mogelijk bewerkt zijn. Op zich eenvoudige richtlijnen maar wel afwijkend van het normale voedingspatroon. Het boek bevat veel persoonlijke ervaringen van mensen die door het Hay-dieet van uiteenlopende kwalen en ziekten zijn genezen. Deze teksten zijn gelardeerd met eenvoudige wetenschappelijke verklaringen voor de gunstige werking van het dieet. Het tweede gedeelte van het boek bestaat uit een duidelijke uitleg van de regels van het dieet, lijsten met aanbevolen voedingsmiddelen en een flink aantal recepten.
Auteur | | Doris Grant |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Gezondheid & Lichaam |