Gezondheid uit de keuken
Gezondheid uit de keuken is een boek van Fisch
Vanuit zijn acupunctuurpraktijk volgt de auteur de Oosterse opvatting dat het de kleuren, geuren en smaken zijn, die, mits harmonisch toegepast, de verschillende energiebanen activeren. Wortels, stengels, bladeren en scheurten, worden gemengd, opdat alle delen van de plant in de spijsbrij aanwezig zijn. Als een gerecht van nature koud is (yin), zoalsa tomaat en pompoen, voegt men er verwarmende kruiden (yang) aan toe, bijvoorbeeld gember, selderij, Spaanse peper. Daarmee brengt men de maaltijd in evenwicht en bevordert de vertering ervan.
De auteur geeft aan welke factoren elkaar ondersteunen en welke tegen elkaar werken; hij geeft ons maatstaven aan de hand waarvan we zelf kunnen bepalen welke eigenschappen een bepaald voedingsmiddel heeft; hij leert ons letten op de vorm, kleur, geur, hardheid, groeiwijze.
ER is een indeling voor yin- en yangvoedingsmiddelen gemaakt, aanbevelingen voor verschillende dranken, o.a. kalmerende en stimulerende. Tenslotte is nog een overzichtelijk diagram toegevoegd waarin men kan lezen swelke kleuren, geueren en smalken op welke organen werken.
Vanuit zijn acupunctuurpraktijk volgt de auteur de Oosterse opvatting dat het de kleuren, geuren en smaken zijn, die, mits harmonisch toegepast, de verschillende energiebanen activeren. Wortels, stengels, bladeren en scheurten, worden gemengd, opdat alle delen van de plant in de spijsbrij aanwezig zijn. Als een gerecht van nature koud is (yin), zoalsa tomaat en pompoen, voegt men er verwarmende kruiden (yang) aan toe, bijvoorbeeld gember, selderij, Spaanse peper. Daarmee brengt men de maaltijd in evenwicht en bevordert de vertering ervan.
De auteur geeft aan welke factoren elkaar ondersteunen en welke tegen elkaar werken; hij geeft ons maatstaven aan de hand waarvan we zelf kunnen bepalen welke eigenschappen een bepaald voedingsmiddel heeft; hij leert ons letten op de vorm, kleur, geur, hardheid, groeiwijze.
ER is een indeling voor yin- en yangvoedingsmiddelen gemaakt, aanbevelingen voor verschillende dranken, o.a. kalmerende en stimulerende. Tenslotte is nog een overzichtelijk diagram toegevoegd waarin men kan lezen swelke kleuren, geueren en smalken op welke organen werken.
Auteur | | Guido Fisch |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |