Leren en eten
Steeds vaker krijgen kinderen op de basisschool en middelbare school problemen met leer- en opvoedingssituaties. Leerproblemen uiten zich in onder andere slechte concentratie en verminderd herinneringsvermogen. Opvoedings- en gedragsproblemen komen vooral tot uitdrukking in hyperactiviteit. Beide verschijnselen zijn - in het kader van psychologische en pedagogische opvattingen - vaak in verband gebracht met karakter en sociaal milieu. De invloed daarvan is zeker niet te ontkennen, maar voedsel en de daarin aanwezige vitaminen en mineralen spelen evenzeer een belangrijke rol.
Dat althans leren de ervaringen van Jaap Huibers, die dit in zijn praktijk heeft kunnen vaststellen. Jaap Huibers zet de achtergronden en de werking van deze stoffen uiteen. De voedingsaspecten van de schoolgaande jeugd krijgen daarbij veel aandacht. Hij wijst niet op wat voor een gezonde lichamelijke ontwikkeling móet, maar gaat vooral dieper in op de gevolgen voor het zenuwstelsel van alles wat wel 'eetbaar' is, maar in feite een aanslag vormt op het biomechanisme. Uitgangspunt is de ervaringswereld van het kind gedurende de eerste drie levensjaren. In die jaren ontwikkelt het kind zijn houding ten opzichte van de buitenwereld, zowel sociaal als wat betreft de voedingsgewoonten.
Dit boekje is bestemd voor leerkrachten en ouders die zich willen oriënteren op mogelijkheden om de schoolgaande jeugd anders te benaderen. Anders in die zin dat veel ongemak dat nu het gezin en de klassesfeer negatief kan beïnvloeden een andere weg naar 'beter' kan worden, denkend vanuit voeding, vitaminen en mineralen.
Auteur | | Jaap Huibers |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Gezondheid & Lichaam |